Aptus

Aptus Attapectin Tabletter 30 st

189 kr
I lager    Sponsrad länk för Arken Zoo

Aptus Attapectin Tabletter 30 st

Aptus Attapecitin är ett kosttillskott i form av tabletter, som stoppar diarré och för tillfälliga störningar i mag- och tarmkanalen hos hund och katt. Attapectins aktiva ingredienser, attapulgit och pektin, skyddar matsmältningskanalens väggar och binder och transporterar bort bakteriegifter och tarmjäsningsprodukter. Vid långvarigt bruk kan attapulgit och pektin även binda till sig nyttiga ämnen t.ex. läkemedel, vitaminer och järn.

Attapectin skall ges tidigast tre timmar efter medicinering, för att både medicinen och Attapectin ska ha bästa möjliga effekt.

Attapectin används vid tillfälliga matsmältningsrubbningar hos hund och katt. Samtidigt bör djuret få tillräckligt med vätska (minst 0,5-1 dl/kg/dag), helst innehållande elektrolyter (t.ex. Nutrisal). Vätskebehovet ökar om djuret har riktiga uppkastningar eller svår diarré.

Tabletterna kan ges till fastande djur, eller i samband med foder. Tabletten ges direkt i munnen, men vid behov kan den krossas och blandas i maten eller med vatten. Blandas den med vatten så kan den ges med plastspruta i munnen eller med en plastsked. 

Attapectin rekommenderas att ges i tre dagar. Om du inte ser en förbättring, eller om djuret blir sämre, kontakta din veterinär för vidare behandling.

Dosering:


Små hundar under 10 kg, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Medelstora hundar 10-20 kg, 1-2 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Stora hundar över 20 kg, 2-3 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.
Katter, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar.


Kosttillskott ska serveras utöver djurets ordinarie kost. Tänk på att alltid i första hand uppsöka veterinär om ditt djur blivit sjukt!

Aptus Attapectin Tabletter 30 st finns i kategorin Hund - Hundens Apotek - Vitaminer & Kosttillskott. Aptus är ett av våra märken som säljs direkt av Arken Zoo.

Läs mer…