Avital

Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml

139 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk för Arken Zoo

Håll munhälsan i schack med Avital Avident Tandkräm!

Regelbunden tandborstning är ett mycket effektivt sätt att förebygga och reducera plack och tandsten på och därmed minska sannolikheten för att hunden eller katten drabbas av parodontit eller tandlossning, eller andra sjukdomar till följd av detta.

Avital Avident Tandkräm är en effektiv och vårdande tandkräm som vid regelbunden användning bidrar till en god mun- och tandhälsa genom att borsta rent tänderna, stärka emaljen, motverka bakterietillväxt och förhindra uppkomsten av tandsten. Använd tandkrämen tillsammans med den medföljande fingertandborsten för bästa resultat. Tänk på att byta tandborste med jämna mellanrum - precis som du gör till dig själv!

Avital Avident hydrerad kiseldioxid och natriummonofluorfosfat som slipar bort bakterielagret från tänderna, stärker tandemaljen och motverkar karies och hålbildning, kavitation.
Tandkrämen innehåller även zinkcitrat och cetylpyridiniumklorid som hindrar bakterietillväxt.
Tandkrämens fräscha smak kommer ifrån eteriska oljor som även hjälper till att hämma tillväxten av bakterier i munnen.

Användning:

Placera en dos med tandkräm på djurets tänder och/eller tandkött. Massera sedan mycket försiktigt tänder och tandkött och se till att gnida runt tandkrämen ordentligt så att den vidrör alla ytor. Både själva borstningen, att du vidrör tänderna, och tandkrämen i sig hjälper till att ta bort smuts och förbättra munhälsan. Du behöver inte skölja munnen på ditt djur efter tandborstningen, men givetvis så ska friskt rent vatten alltid finnas tillgängligt!
För bästa resultat - borsta varje dag!

Varför ska jag borsta min hund eller katts tänder?

Regelbunden tandborstning har flera fördelar både för dig och din hund/katt. Genom att upprätthålla en god tandhälsa och munhygien så ökar du din hunds/katts välmående i grunden och minskar risken för att den drabbas av t.ex. inflammationer. Hos oss människor är det inte ovanligt att tandvärk drar med sig förkylning eller feber - samma sak kan hända din hund eller katt. Tandborstning motverkar följande:


Dålig andedräkt
Inflammerat tandkött
Plack och tandsten
Bakterietillväxt


Tandborstning minskar även risken för parodontit och tandlossning hos din hund eller katt.

Tänk på att det aldrig är för sent att börja borsta tänderna på ditt djur! Regelbunden tandborstning hjälper till att återställa balansen i munnen och läka redan inflammerat tandkött.

Det finns många kosttillskott på marknaden som förbättrar hundens/kattens munhälsa, men kom ihåg att tandborstning aldrig helt går att ersätta!

Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml finns i kategorin Hund - Hundens Apotek - Hundens Munhygien. Avital är ett av våra märken som säljs direkt av Arken Zoo.

Läs mer…