JBL

JBL 7+13 Kulor Rotnäring

169 kr
I lager    Sponsrad länk för Arken Zoo

Ge dina avkvarieväxter näring med JBL 7+13 Kulor Rotnäring!

Ett akvarium behöver friska och starka akvarieväxter för att dina akvariefiskar ska trivas där. Hjälp akvarieväxterna på traven med JBL 7+13 Kulor Rotnäring. Kulorna innehåller lera med hög järnhalt som är berikad med viktiga spårämnen. Järnet i kulorna är inte vattenlösligt vilket betyder att järnkoncentrationen i vattnet aldrig kan bli för hög och på så sätt sätta igång en oönskad algtillväxt. Dina akvarieväxter kan dock alltid ta upp järnet om de så behöver tack vare sina naturliga mekanismer.

Leran i kulorna har en god förmåga att binda näringsämnen vilket gör att leran fungerar som en naturlig jonbytare. När överskottet på näringsämnen är för högt i vattnet så binds näringsämnena i leran och de frogörs när det är brist på näringsämnen i vattnet. På så viss kommer dina akvarieväxter alltid ha rätt mängd näringsämnen att tillgå. JBL 7+13 Kulor Rotnäring används med fördel i akvarier där bottensubstratet är urlakat och behöver ny näring. Rotnäringen förnyar bottenmaterialets reglerande förmåga vilket betyder att akvariet inte behöver tömmas för att återskapa balansen.

Dosering: Beroende på växternas och akvarierts storlek så trycks en eller fler kulor ner i bottenmaterialet runt växternas rötter. Upprepa efter ett år.

JBL 7+13 Kulor Rotnäring finns i kategorin Smådjur - Akvariefisk - Vattenpreparat - Växtnäring. JBL är ett av våra märken som säljs direkt av Arken Zoo.

Läs mer…